Zayıflama Kampları

Pazartesi

‘’AZ AZ YE, SIK SIK YE’’ KAVRAMI... ‘’ Direnç, Ayar Mekanizması ve Sistemin Bu Konudaki Yanlışları’’

                
gelişerek zayıflama
Mevcut sistemde yapılan kalori hesapları gibi; kilo vermek için alınan kalorinin yakılan kaloriden az olması gerektiği veya harcanan kalori miktarı ile alınan kalori miktarının farklı şekillerde formüllenerek çıkan sonuca göre tavsiyelerde bulunulur.    Bunun için çok değişik hesaplama şekli vardır ve çoğunlukla birbirini tutmaz. Ve bu yöntemle her zaman bazal metabolizma için gereken kalori ile alınan kalori arasındaki fark kadar kilo verileceği anlamına gelmez.
             Özellikle;  kilo verme esnasında vücut direnç noktaları oluşur. Bu direnç bölgelerinde ne kadar beklenmesi gerektiğini,  sürelerini çok iyi bilmeden ve vücut ayar mekanizmasını dikkate almadan, kalori hesabı yaparak kilo vermeye çalışan insanlar bir süre sonra hiçbir şey yememelerine, hatta sadece su içmelerine rağmen (su içsem yarıyor kavramı buradan çıkıyor) tartıda kilo veremediklerini ifade ederler. Bunun en temel sebebi ise; işte bu direnç ve ayar noktalarıdır.

            Şimdi gelelim dirençlere ve vücut ayar mekanizmasına! Tamamen doğal bir sürecin sonucu vücudun alışık olmadığı bir direnç ve beynin bedenen değişime henüz tam olarak hazır olmamasından dolayı, bedenin geçici sürelerde kilo vermeye karşı direnç göstermeye çalışmasıdır. Vücut ayar noktası ise; metabolizmanın kendini korumaya yönelik mevcut düzen ve alışkanlıklardan farklı bir sürece girdiğiniz için “ne oluyor kıtlık mı var?’’ dercesine siz az kalori alsanız dahi, normal yaptığınız işleri eskiden olduğundan daha az kalori ile idareli yapar hale gelmesidir.

            Her iki durumda da, vücut;  bazen belli kilolarda direnç gösterir  ama bedenin   ve zihnin bir bütün olarak bu değişik süreçte olduğunu  anladığında, zayıflama sürecinde olduğunuzu, bunun için de hedefe uyumlu yaşadığınızı hissettiğinde, kendini bırakır ve bir alt direnç kadar daha hızlı kilo kaybı sağlamaya başlar. Burada bilinmesi gereken şey,  bu kilo kaybını göremediğiniz süreçlerde neyi ne kadar bekleyeceğini bilmek ve bu süreçlerin farkına vararak, yaşananların doğal bir süreçten kaynaklandığını anlamak, sabır ve farklı bir dayanma gücü ile aşılacağını keşfetmektir. Çünkü her şeyin bir sebebi varsa eğer, çözüm ayrıntıları iyi okuyabilmekte saklı olacaktır. 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ 

Sağlıklı ve kalıcı zayıflamak, hayalinizdeki fit bedene sahip olabilmek için Türkiye'nin ve Dünya'nın tartışmasız en etkili zayıflama yöntemi olan HK Performans Zayıflama  Hizmetlerine başvurun.Kalıcı zayıflamak için TIKLAYIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder